Po zrobieniu soku z buraka , marchewki i jabłka zostaje nam pulpa którą możemy świetnie wykorzystać tym razem robiąc z niej zdrowe kotleciki! ? Nie dość że mamy gotowy obiad to jeszcze bardzo zdrowy, pulpa z buraka,jabłka i marchewki to masa błonnika, w p
Po zrobieniu soku z buraka , marchewki i jabłka zostaje nam pulpa którą możemy świetnie wykorzystać tym razem robiąc z niej zdrowe kotleciki! ? Nie dość że mamy gotowy obiad to jeszcze bardzo zdrowy, pulpa z buraka,jabłka i marchewki to masa błonnika, w postaci zapiekanej jest przepyszna. Jeśli nie jesteście na rygorystycznej diecie , polecamy dodać jednak odrobinę tłuszczu lub np. garść pestek słonecznika - choć jak wiadomo witamina A rozpuszcza się w tłuszczu, a obecna jest choćby w marchwi ???? Przepis : Pulpa pozostała z soku buraka,marchewki i jabłka ? Zrobiliśmy sok z 0,5 kg marchewki , 2 jabłek i 1 buraka ? 0,5 łyżeczki kurkumy 1/3 ostrej wędzonej papryki 1/3 gałki muszkatołowej 1 łyżeczka garam masala sól , pieprz do smaku woda ( Pulpa z wyciskarki Hurom jest sucha więc trzeba dodać wody na tyle żeby kotlety dały się ulepić ) Opcjonalnie jak wspominaliśmy powyżej, tłuszcz ? Do pulpy dodajemy wszystkie przyprawy , kotlet lepimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 30-40 minut (po 15-20 z każdej strony) ? Gotowe ? Kotlety można podać z kaszą , ryżem bądź dowolnym składnikami wedle uznania ! ?
2019-11-20, 20:01
Po zrobieniu soku z buraka , marchewki i jabłka zostaje nam pulpa którą możemy świetnie wykorzystać tym razem robiąc z niej zdrowe kotleciki! ? Nie dość że mamy gotowy obiad to jeszcze bardzo zdrowy, pulpa z buraka,jabłka i marchewki to masa błonnika, w postaci zapiekanej jest przepyszna. Jeśli nie jesteście na rygorystycznej diecie , polecamy dodać jednak odrobinę tłuszczu lub np. garść pestek słonecznika - choć jak wiadomo witamina A rozpuszcza się w tłuszczu, a obecna jest choćby w marchwi ????

Przepis :
Pulpa pozostała z soku buraka,marchewki i jabłka ?
Zrobiliśmy sok z 0,5 kg marchewki , 2 jabłek i 1 buraka ?
0,5 łyżeczki kurkumy
1/3 ostrej wędzonej papryki
1/3 gałki muszkatołowej
1 łyżeczka garam masala
sól , pieprz do smaku
woda ( Pulpa z wyciskarki Hurom jest sucha więc trzeba dodać wody na tyle żeby kotlety dały się ulepić )
Opcjonalnie jak wspominaliśmy powyżej, tłuszcz ?

Do pulpy dodajemy wszystkie przyprawy , kotlet lepimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 30-40 minut (po 15-20 z każdej strony) ?

Gotowe ?

Kotlety można podać z kaszą , ryżem bądź dowolnym składnikami wedle uznania ! ?
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2025.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.